2010-04-14 16:27:16• hírek • Szatmár.ro

Diákpresbitériumi konferencia

Szatmárnémetiben rendezik meg ezen a hétvégén a Romániai Református Gimnáziumok Diákpresbitériumainak Konferenciáját.

„Erdély minden református gimnáziumából várunk résztvevőket a konferenciára, két diákot és az iskolalelkészt. Nagyon fontosnak tartom a rendezvényt, mivel ezen alkalmon a diákpresbitériumok jobban megismerkedhetnek, tapasztalatcserére is sor kerülhet, és a közös munkát is meg tudják beszélni a résztvevők" - tudtuk meg Ilonczai Zsombortól, a szatmárnémeti Református Gimnázium iskolalelkészétől.

A résztvevők április 16-án, pénteken délután érkeznek Szatmárnémetibe, ezután közös vacsora és ismerkedés következik. Magára konferenciára a szombaton kerül sor: áhítattal kezdődik a nap, ezután Somfalvi Edit, túrterebesi lelkipásztor, teológiai tanár „Egyházi iskolák diákpresbitériumainak közösségformáló szerepe" címmel tart előadást, amelyet beszélgetés követ. Az ebéd után a vendégekkel közösen Szatmárnémeti városnézés következik, Póti Eduárd, a gimnázium történelemtanára vezeti körbe a diákokat és kísérőiket.

Délután három órától minden diákpresbitérium bemutatkozik: 10-15 percben filmes, vagy power pointtos bemutató segítségével ismertetik működésüket, valamint az elmúlt egy év megvalósításait. A szombat este kötetlen beszélgetéssel, közös szabad programokkal zárul.

A II. Romániai Református Gimnáziumok Diákpresbitériumainak Konferenciája vasárnap reggel áhítattal és kiértékeléssel ér véget.


Idén a szatmárnémeti Református Gimnázium épülete ad otthont a konferenciának <!-- @page { margin: 0.79in } P { margin-bottom: 0.08in } -->
Idén a szatmárnémeti Református Gimnázium épülete ad otthont a konferenciának


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: